• slide03
  • slide04
  • Carbide slibeværktøjer

    holder op til 150 gange længere
  • Carbide slibeprodukter

    kan bruges på forskellige materiale

CARBIDE F.A.Q. - SUPPORT - SIKKERHED

CARBIDE F.A.Q. - OVERSIGT OVER DE MEST STILLEDE SPØRGSMÅL

SPG.:
Kan jeg slibe trægulve med Carbide slibeprodukter?
  Ja, vi producerer gulvsliberondeller til gulvslibemaskiner. Spørg efter Carbide sliberondeller, hvor du evt. lejer gulvslibemaskinen eller i det nærmeste byggemarked. Husk at starte med en fin kornstørrelse pga. kornenes skarphed, og hold så øje med, hvor grov overfladen bliver - prøv dig frem på denne måde og skift slibeskiven til en grovere indtil det passer. Til hjørnerne, hvor maskinen ikke komme ind, kan du bruge en deltasliber (trekantsliber), hvor du også kan få Carbide slibeskiver til, som passer perfekt til din maskine.
   
SPG.:
Hvad med gammel lak og fernis?
  Gammel lak og fernis fjernes helt uden problemer. Ja selv limrester fra fra gultæpper fjernes uden problemer med Carbide slibeskiver. Bruger du en gulvslibemaskine, bør du køre med lavt omdrejningstal og undgå at presse slibeskiven for hårdt, da overfladen derved bliver varm og begynder at klistre. Er lakken blød, kan det ikke undgås at overfladen bliver klistret, men det kan uden problemer renses af slibeskiven ved brug af en stålbørste, eller i værste fald med opløsningsmidler, uden skiven tager skade, og den kan derefter bruges igen og igen.
   
SPG.:
Kan man bruge Carnide slibeværktøj på stål og granit?
  Nej, stål og granit er faktisk de eneste materialer, Carbide slibeværktøjer ikke kan slibe i. Man kan dog sagtens slibe på overfladen af stål - på fx maling eller rustbelægninger, bare ikke ned i selve stålet, da overfladen på værktøjet simpelthen er for hård. Aluminium derimod, kan du udemærket slibe i.
   
SPG.:
Jeg har flere forskellige ting, jeg skal have slebet på. Er der en oversigt over anbefalede kornstørrelser?
   
 

CARBIDE BRUGS- OG SIKKERHEDSANVISNING

  Carbide slibeværktøjer er designet til at behandle overflader og fjerne materiale hurtigt og effektivt. Hos Carbide tager vi sikkerheden alvorligt, og henviser til nedenstående liste over brugs- og sikkerhedsanvisninger, der bør tages højde for ved brug af Carbide slibeprodukter:
   
1.
Anvend altid beskyttelsesbriller og arbjedshandsker
2.
Inden brug af Carbide slibeværktøjer skal brugeren sikre sig, at værktøjet er beregnet til den pågældende maskine, som værktøjet skal anvendes på. Værktøjet skal passe på bagskiven på maskinen, og udsugningshullerne i værktøjet skal passe til udsugnings hullerne i bagskiven på maskinen.
3.
Brugeren skal sikre at brugsanvisningerne og sikkerhedsforskrifterne for anvendelse af maskinen overholdes.
4.
Brugeren skal sikre at velcroen på bagskiven på maskinen er ny og ubeskadiget for at sikre optimal vedhæftning af værktøjet.
5.
Maskinen skal være afbrudt ved montering / udskiftning af slibeskiven. Carbide slibeskiven skal monteres og centreres nøjagtig på maskinen.
6.
Ved tegn på slidtage eller beskadigelse af velourbagsiden på Carbide slibeskiven, skal denne kasseres og må ikke genanvendes.
7.
Ved afmontering af slibeskiven skal der anvendes en spartel eller lignende fladt værktøj til at løsne slibeskiven fra bag-skiven, for at undgå beskadigelse af slibeskiven. Slibeskiver som bliver bukket, eller på anden måde deformeret, skal kasseres og må ikke genanvendes.
8.
Der må kun benyttes skarpe og fejlfrie slibeskiver. Revnede, bøjede eller uskarpe slibeskiver skal straks udskiftes.
9.
Under brug må maskinen, påmonteret med Carbide slibeskive, kun startes når den er i berøring med det emne, der skal slibes.
10.
Brug ikke maskinen når der er børn i nærheden.
 11.  Carbide slibeskiver er fremstillet i henhold til følgende standard: ISO 21951:2001(E)
   
  Hvis der er spørgsmål omkring anvendelsen af Carbide slibeværktøjer, står vi naturligvis gerne til rådighed.
Vi er altid klar til at give professionel råd og vejledning.